Ηγέτης είναι αυτός που ανοίγει δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον

Ηγέτης είναι αυτός που ανοίγει δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον

Ηγέτης είναι αυτός που ανοίγει δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον 2480 1320 Κώστας Δέρβος

Συνέντευξη στον Ελεύθερο τύπο και στην Κατερίνα Κατσαβού

 

Φτάσαμε στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών. Ήσασταν από τους πιο δραστήριους υποψηφίους, γυρίσατε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Τι εικόνα αποκομίσατε; Τι ζητά ο κόσμος;

Πράγματι, είναι ελάχιστα τα μέρη που δεν πρόλαβα να πάω και μπορώ να σας πω ότι αυτή η περίοδος ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα, όπως φυσικά και για όλους τους συνυποψηφίους μας. Αν έπρεπε να κρατήσω ένα πράγμα, είναι η δύναμη που έχει αυτή η χώρα: Είναι ο φυσικός της πλούτος, είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, αλλά πάνω απ’ όλα είναι οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν, να δουλέψουν και να προκόψουν στον τόπο τους. Αυτό είναι η κοινή συνισταμένη των μηνυμάτων που πήρα από τους πολίτες: Δώστε μας την ευκαιρία να δουλέψουμε για να πετύχουμε τα όνειρά μας.

 

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε… σκληρό ροκ στη Βουλή. Ειδικά μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μας είχε συνηθίσει σε τόσο επιθετικό ύφος. Είναι κάτι που πιστεύετε πως πρέπει να διατηρηθεί;

Η αντιπαράθεση αυτή μπορεί να ξένισε κάποιους, νομίζω όμως πως όλοι θα συμφωνήσουμε πως ήταν απαραίτητη για μια σειρά από λόγους: Πρώτον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται διαρκώς με ακραία χυδαιότητα. Μην ξεχνάμε ότι η συζήτηση προκλήθηκε από την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για όσα εμετικά είχε ξεστομίσει. Δεύτερον, γιατί αυτός που ξεκίνησε την αντιπαράθεση επί προσωπικού ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Και τρίτον, γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που στοχοποιεί όποιον δεν είναι μαζί του. Είναι η τακτική του, είτε έχει απέναντί του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε απλούς πολίτες. Ε, κάπου φτάνει. Ήταν ζήτημα τιμής να πάρει μια σκληρή αλλά δίκαιη απάντηση. Η μετριοπάθεια δεν σημαίνει μαλθακότητα. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες με μήνυμα ενότητας. Όποτε όμως προκαλούμαστε από το ΣΥΡΙΖΑ, θα απαντάμε με τον τρόπο που καταλαβαίνει.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος του στα εργασιακά και τα κοινωνικά ζητήματα. Πιστεύετε ότι έχετε μειονέκτημα σε αυτό το γήπεδο;

Ακριβώς το αντίθετο. Είμαστε το μόνο κόμμα με ξεκάθαρες προτάσεις για το πώς θα δημιουργηθούν νέες δουλειές και πώς η εργασία θα ξαναγίνει μοχλός κοινωνικής κινητικότητας. Μπορώ να καταλάβω πόσο ευάλωτος είναι κανείς όταν νιώθει αδικημένος, αλλά ηγέτης δεν είναι αυτός που μας χαϊδεύει τα αυτιά, αλλά αυτός που μας ανοίγει το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει το πρώτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δεύτερο. Αντί να φωνάζουν για όσα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα, με τη δική τους υπογραφή – ας μας πουν τι στόχους έχουν για την εργασία και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Αν έχουν…

 

Και για το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός; Τι θέση έχετε;

Τη θέση που έχουν οι Έλληνες: Ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, ύστερα από μια τετραετία ύφεσης που μπορούσε εύκολα να έχει αποφευχθεί, κάθε παροχή που ανακουφίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας είναι ευπρόσδεκτη, γι’ αυτό και τις ψηφίζουμε. Από αυτό όμως, μέχρι να εμφανίζεται ως Ρομπέν των δασών ο κ. Τσίπρας υπάρχει χάος. Αυτός δεν κατήργησε το ΕΚΑΣ; Αυτός δεν έχει περικόψει τις συντάξεις πάνω από είκοσι φορές; Ποιον κοροϊδεύει; Τους Έλληνες; Όχι. Τον εαυτό του, ίσως.

 

Ας επιστρέψουμε στην Ευρωβουλή. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε;

Θέλω να δώσω έμφαση στη στήριξη της παραγωγής, όχι μόνο της νεοφυούς, αλλά συνολικά. Σίγουρα η καινοτομία λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε μια οικονομία, όμως κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο μαζί της. Πρέπει λοιπόν ταυτόχρονα να «βάλουμε πλάτη» και σε πιο παραδοσιακές μορφές παραγωγής, να βοηθήσουμε την κοινωνία να προσαρμοστεί ομαλά στη νέα εποχή, χωρίς να δημιουργούμε χάσματα τα οποία ιστορικά καθυστερούν την πρόοδο.

 

Γιατί να επιλέξει να σας ψηφίσει ένας νέος και γιατί ένας μεγαλύτερος;

Λόγοι για να ψηφίσει κανείς κάποιον υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχει όμως διαφορετικός λόγος ανάλογα με την ηλικία, είναι κάτι που το απέρριψα εξαρχής. Ανήκω μεν στη νέα  γενιά, αλλά δεν βλέπω ανταγωνιστικά τις προηγούμενες. Δεν είναι το πρόβλημα ούτε οι μεγαλύτεροι, ούτε οι μικρότεροι. Το πρόβλημα είναι όσοι βλέπουν σαν λύση να υπερισχύσουν οι μεν των δε. Πιστεύω ότι όταν λέμε ότι θέλουμε να ενώσουμε πολιτικά τους Έλληνες είναι αδιανόητο να επιδιώκουμε να τους διχάσουμε με βάση την ηλικία. Κάθε γενιά έχει προτερήματα και ελλείψεις, αιτήματα και ανάγκες. Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε, να αλληλοσυμπληρωθούμε και όλοι μαζί να κερδίσουμε το καλύτερο μέλλον που μας αξίζει.

Το όνομά σου *

Το email σου *

Προτιμήσεις

Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μου, αποθηκεύονται πληροφορίες (συνήθως cookies) προκειμένου εγώ και η ομάδα μου να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς αυτές τις ρυθμίσεις.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.