Η χώρα έχει ανάγκη από εκλογές τώρα

Η χώρα έχει ανάγκη από εκλογές τώρα

Η χώρα έχει ανάγκη από εκλογές τώρα 1024 828 Κώστας Δέρβος

Είστε  νέος άνθρωπος και  νέος πολιτικός. Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η κοινωνία;

Η ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή χρειάζεται δυο πράγματα: Όραμα και ρεαλισμό. Χρειάζεται όραμα γιατί ύστερα από μια δεκαετία ύφεσης και οκτώ χρόνια κρίσης οι αντοχές της έχουν εξαντληθεί. Ταυτόχρονα, χρειάζεται ρεαλισμό γιατί ύστερα από μια τριετία λαϊκισμού, δημαγωγίας και απάτης δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αγνόησης της πραγματικότητας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, είναι να αντιληφθούμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και, ταυτόχρονα, να κατανοήσουμε ποιες παθογένειες μας κρατάνε πίσω. Και, αφού αποκτήσουμε αυτογνωσία, να περιγράψουμε πού θέλουμε να φτάσουμε, τι θέλουμε να πετύχουμε, σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε. Θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, εξωστρεφή, ανοιχτή, δίκαιη και στιβαρή. Μια χώρα που δεν θα επαιτεί στο όνομα του παρελθόντος της, αλλά θα δημιουργεί παρόν και μέλλον αντάξια αυτού του παρελθόντος.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση μπορεί να πατάξει την διαφθορά; Γιατί αμφισβητείτε την πρότασή της;

Νομίζω ότι πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη να αντιμετωπίσει, πόσο μάλλον να πατάξει, τη διαφθορά. Και αυτό για δυο λόγους: Πρώτον γιατί, στην προσπάθειά της να καταλάβει την εξουσία, αγκάλιασε ό,τι πιο διεφθαρμένο υπήρχε στην Ελλάδα και δεύτερον γιατί, μετά τη διάψευση των αριστερών ιδεοληψιών του πρώτου εξαμήνου, εξαγόρασε τη σιωπή με αθρόους διορισμούς ημετέρων.

Ποιος θα πατάξει τη διαφθορά; Ο κ. Τσίπρας που διορίζει όποιον συνυπήρξαν μαζί στα περιθωριακά κινήματα; Ο κ. Παππάς που κάθε μέρα εφευρίσκει διαστημικές αργομισθίες; Ο κ. Καμμένος που ασχολείται με τους μεσάζοντες περισσότερο από τους δυο μας στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη; Ο κ. Πολάκης με τα διπλά βιβλία; Ο κ. Τσακαλώτος που τη μια μέρα μας λέει για τα Panama Papers και την άλλη μέρα ψηφίζει να μην λογίζεται ο Παναμάς ως φορολογικός παράδεισος; Ποιος θα απαιτήσει αξιοκρατία; Όσοι απέμεναν στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επειδή διορίστηκαν οικογενειακώς;

Γιατί επί ημερών σας δεν λύθηκαν τα εθνικά θέματα;

Διότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να λυθούν. Στο Βουκουρέστι διατηρήσαμε την εθνική γραμμή απέναντι στην ΠΓΔΜ τη στιγμή που οι γείτονες επιδίωκαν να παρακάμψουν την ενδιάμεση συμφωνία. Στο Κυπριακό ακολουθήσαμε επίσης την εθνική γραμμή να συμπαραστεκόμαστε στις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τα χρόνια που η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε ή συγκυβερνούσε, παρ’ όλο που αρκετά εθνικά θέματα έμεναν ανοιχτά, υπήρχαν σχέσεις καλής γειτονίας, δεν αμφισβητούνταν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και υπήρχε ένα καθεστώς αμοιβαίας συνεννόησης.

Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρεται απερίσκεπτα, ανοίγοντας θέματα που δεν μπορεί ή δεν είναι στο χέρι της να λύσει. Τα αποτελέσματα δυστυχώς τα βλέπουμε κάθε μέρα. Έχετε αναρωτηθεί γιατί αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο; Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση ή κλιμάκωση λόγω της ανευθυνότητας των επιλογών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου σε πρόσωπα και πολιτικές.

Εσείς τι βλέπετε στην υπόθεση Novartis;

Βλέπω δυο πράγματα: Αφενός ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο σε ιατρικό επίπεδο, όπου ελέγχονται όσοι εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Και αφετέρου μια πολιτικά κατευθυνόμενη και πρόχειρη έρευνα που διεξάγεται στην πατρίδα μας με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές αποτυχίες, να συκοφαντήσει πολιτικούς αντιπάλους και να απαξιώσει θεσμούς.

Σε όλο τον κόσμο η Novartis και τα στελέχη της βρίσκονται απολογούμενοι για τις πρακτικές τους. Εδώ, κατά δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας γίνονται προστατευόμενοι μάρτυρες, φοράνε μια ψευδώνυμη κουκούλα και εφευρίσκουν κακοφτιαγμένες ιστορίες για αγρίους. Ο περίφημος Μάξιμος Σαράφης που ήρθε σε επαφή με τον κ. Σαμαρά μέσω του συνεργάτη του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη λέει ότι τον συνάντησε στο γραφείο ενός άλλου Λαζαρίδη! Κανονικά, θα έπρεπε να γελάμε με τέτοιες «αποκαλύψεις». Όταν, όμως, θίγονται η τιμή και η υπόληψη ακέραιων ανθρώπων όπως ο κ. Πικραμένος, δυστυχώς καταλήγουμε στα δάκρυα.

Με λίγα λόγια: Η Κυβέρνηση πήρε ένα υπαρκτό, αλλά μη πολιτικό σκάνδαλο και με τη σύμπραξη διαφόρων προθύμων και συκοφαντών του κοινού ποινικού δικαίου προσπαθεί να κρύψει την κατάρρευση που έχει φέρει στη χώρα.

Θα θέλατε εκλογές;

Θέλω πάντα το καλύτερο για την πατρίδα μου. Και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ανάγκη από εκλογές. Γιατί έχει ανάγκη από εκλογές; Γιατί καθημερινά η κυβέρνηση αποκτά ολοένα και περισσότερα καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Γιατί το πολίτευμά μας κατρακυλά σε αυτό που περιγράφεται διεθνώς με τον όρο illiberal democracy, μια ανελεύθερη δημοκρατία δηλαδή. Γιατί ο κ. Τσίπρας και οι σύμμαχοί του, εντός και εκτός κυβέρνησης, κάθε μέρα φέρνουν και μια νέα συμφορά.

Κυρίως, θέλω εκλογές γιατί πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε μια κυβέρνηση από ανθρώπους που έκαναν έμπρακτα την αυτοκριτική τους, αλλάζοντας πρώτα τους ίδιους πριν διεκδικήσουν να αλλάξουν τη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την αλλαγή πράξη στη Νέα Δημοκρατία, το ίδιο και εμείς στην ΟΝΝΕΔ, το ίδιο κάνει και η ΔΑΠ αυτό το Σαββατοκύριακο στην Εθνική Συνδιάσκεψή της. Ο κόσμος για να πειστεί χρειάζεται παράδειγμα και εμείς κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το προσφέρουμε.

sinteneuxi-dervos-axia-0001Η συνέντευξή μου στην εφημερίδα “Αξία” όπως δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Το όνομά σου *

Το email σου *

Προτιμήσεις

Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μου, αποθηκεύονται πληροφορίες (συνήθως cookies) προκειμένου εγώ και η ομάδα μου να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς αυτές τις ρυθμίσεις.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.