Από το Παγκράτι στις Βρυξέλες

Από το Παγκράτι στις Βρυξέλες

Από το Παγκράτι στις Βρυξέλες 2480 1320 Κώστας Δέρβος

 Συνέντευξή μου στην Ειρήνη Αρβανίτη για το The Caller

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παγκράτι, δεν κατάγεται από πολιτικό τζάκι, η μητέρα του- αν και τον καμαρώνει – δεν χαίρεται και τόσο για την ενασχόλησή του με την πολιτική. Σπούδασε ηλεκτρολόγος- μηχανολόγος, ενώ έχει ασχοληθεί με τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κυκλοφορεί με σκούτερ – το δίπλωμα το έβγαλε κρυφά από τον πατέρα του-, μας συστήνει τον πλοίαρχο αδελφό του, ενώ μας μιλά για το αυτοάνοσο νόσημα που του εμφανίστηκε μόλις σε ηλικία 29 ετών.

“Οι γονείς μου ήταν παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Ν.Δ αλλά δεν είχαν κάποια άλλη κομματική σχέση. Ακόμα και σήμερα η μητέρα μου επειδή με βλέπει που αγχώνομαι και αγωνιώ δεν της αρέσει η ενασχόλησή μου με την πολιτική. Ο πατέρας μου είναι περήφανος που θα διαβάσει ή θα με δει σε κάποια συνέντευξη αλλά είναι ο πιο αυστηρός κριτής που υπάρχει!”.

“Ο Γιάννης είναι ο μικρός μου αδελφός. Είμαστε πραγματικά φίλοι έχουμε 7 χρόνια διαφορά και πάντα ήμουν παραπάνω προστατευτικός από ότι θα έπρεπε. Δυστυχώς ο Γιάννης διάλεξε ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, είναι πλοίαρχος στο Εμπορικό Ναυτικό και λείπει γύρω στους 8 μήνες τον χρόνο. Κάθε φορά που τον αποχωριζόμαστε για ένα ταξίδι, είναι πολύ δύσκολο για την οικογένειά μου”.

Η ημέρα ξεκινά με πρωινή ενημέρωση στο γραφείο της ΟΝΝΕΔ, διαβάζουμε την επικαιρότητα και συντονιζόμαστε τόσο με τους συνεργάτες μου, όσο και με τον κομμάτι της Πειραιώς, στη Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαι αυστηρός και το έχω πληρώσει. Είμαι αρκετά δημοκράτης και έχω κατηγορηθεί για αυτό ακόμα και από τους συνεργάτες μου. Πάντως υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και μια ομάδα με νέα παιδιά που εργάζονται και βοηθούν εθελοντικά”.

“Αν και δεν ήμουν ποτέ λάτρης της μηχανής από το 2011 πλέον έχω αποκτήσει ένα σκουτερ για να μπορώ να μετακινούμε πιο εύκολα στην Αθήνα. Αν και ο πατέρας μου οδηγεί μηχανή από 18 ετών, εμένα σχεδόν μου είχε απαγορεύσει το ενδεχόμενο αυτό και έτσι σχεδόν κρυφά πήγα να βγάλω το δίπλωμά μου”.

 

Ακολουθώντας τον Κώστα Δέρβο στο Instagram αυτή την περίοδο -αν απομονώσεις την ιδιότητα του πολιτικού και ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο- είναι σαν να πρόκειται για….ταξιδιωτικό λογαριασμό μιας και κάνει παντού περιοδεία.  Αν και το έχει ρίξει στο… περπάτημα, αυτό που τον ευχαριστεί είναι το μπάσκετ με φίλους.

Το τηλέφωνο δεν σταματά ποτέ να χτυπά! Πόσο μάλλον τώρα που βρισκόμαστε λίγο πριν τις Ευρωοεκλογές. Το στρες είναι μεγάλο και μάλιστα σε μια στρεσογόνα περίοδο για τον ίδιο πριν από 6 χρόνια περίπου του εμφανίστηκε αυτοάνοσο νόσημα. “Η ψωρίαση μου εμφανίστηκε όταν ήμουν 29 ετών. Θυμάμαι τότε ήμουν άνεργος για ένα μικρό διάστημα. Είχα στεναχωρηθεί αρκετά γιατί θεωρώ ότι το καλύτερο μέσο για να δημιουργείς είναι η δουλειά. Δεν το είχα καταλάβει πήγα στο δερματολόγο και την τρίτη φορά το εντοπίσαμε. Από τότε κάνω κάποιες συντηρητικές αγωγές, δεν έχω ντραπεί ποτέ να το πω. Δεν είναι κάτι φοβερό σε σχέση με αυτό που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άλλος άνθρωπος. Θυμάμαι όταν έφευγα από το γιατρό ήμουν σταματημένος σε ένα φανάρι και σκεφτόμουν “τώρα τι;”. Εκείνη την ώρα ένας τυφλός κύριος προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο με το μπαστούνι του. Από εκείνη την στιγμή δεν διερωτήθηκα ποτέ ξανά το “τώρα τι;”.

 

Μια φωτογραφία από το παρελθόν που φαντάζει πολύ επίκαιρη, στο Ευρωκοινοβούλιο. “Πιστεύω ακράδαντα ότι τις επόμενες δυο κοινοβουλευτικές θητείες του Ευρωκοινοβουλίου, οι μεγάλες αποφάσεις θα παρθούν στις Βρυξέλλες για τα κράτη μέλη. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι λίγο θολά τα πράγματα. Υπάρχουν έντονα οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού και της ακροδεξιάς η οποία αναπτύσσεται ραγδαία μέσα σε στις τάξεις της Ε.Ε. Για αυτό χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν μέσα τους έντονη την Ευρωπαϊκή νοοτροπία, το ευρωπαϊκό στοιχείο. Άνθρωποι που θα έχουν πάρα πολύ όρεξη να σηκώσουν τα μανίκια, να σκύψουν το κεφάλι και να γίνουν διεκδικητικοί για την πατρίδα μας”.

Δείτε την συνέντευξή μου όπως δημοσιεύτηκε στο thecaller.gr

Το όνομά σου *

Το email σου *

Προτιμήσεις

Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μου, αποθηκεύονται πληροφορίες (συνήθως cookies) προκειμένου εγώ και η ομάδα μου να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς αυτές τις ρυθμίσεις.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.