Άνοιγμα στην Κοινωνία

Άνοιγμα στην Κοινωνία

Άνοιγμα στην Κοινωνία 1024 515 Κώστας Δέρβος

Διαρκής συνεργασία με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς νέων και επιμελητήρια
Απόλυτη προτεραιότητα για την ΟΝΝΕΔ της νέας εποχής είναι να ακουστεί στην κοινωνία και να αναστρέψει την αποστροφή της νέας γενιάς προς τα κόμματα και τις πολιτικές νεολαίες. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε στην κοινωνία των νέων, παραγωγικών ανθρώπων, να ενσκύψουμε στα προβλήματα τους και να καταθέσουμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή η ΟΝΝΕΔ οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς (Σύλλογοι Ιατρών, Δικηγόρων, Μηχανικών κ.λ.π) αλλά και με τα επαγγελματικά επιμελητήρια, σε κεντρικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο.

Δέσμη προτάσεων για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, κατόπιν διαβούλευσης με φορείς και επιμελητήρια
Στο πλαίσιο του ανοίγματος της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία, οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας οφείλουν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της εποχής και του κάθε τομέα και να καλύπτουν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους των νέων ανθρώπων. Ως εκ τούτου, πέραν του πολιτικού μας λόγου για γενικότερα ζητήματα πολιτικής, οφείλουμε, σε συνεργασία με τους φορείς και τα επιμελητήρια, να καταθέτουμε δέσμη προτάσεων που να αφορά και τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκάστοτε επαγγελματικός κλάδος. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι για την ΟΝΝΕΔ να καταστήσει τους φορείς και το σύνολο της κοινωνίας συμμέτοχους στην προσπάθεια αυτή.

Θεματικές γραμματείες παραγωγής πολιτικής, ανά τομέα Πολιτικού Συμβουλίου
Εκτός από την αναβάθμιση του ρόλου του Πολιτικού Συμβουλίου καθ’ αυτού, ζητούμενο είναι το κατ’ εξοχήν όργανο παραγωγής πολιτικής της ΟΝΝΕΔ να εκφράζει την κοινωνία των νέων ανθρώπων, ανέργων, μισθωτών, πάσης φύσεως ελευθέρων επαγγελματιών. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την δημιουργία θεματικών γραμματειών ανά επαγγελματικό και επιστημονικό κλάδο, με την συμμετοχή εκπροσώπων από την πραγματική κοινωνία, που θα υπάγονται στους αντίστοιχους τομείς του Πολιτικού Συμβουλίου και θα συνεργάζονται με τις αντίστοιχες γραμματείες της Κεντρικής Επιτροπής. Στην λογική αυτή χρήσιμο μπορεί να φανεί και ένα διαδικτυακό Open Call για την στελέχωση των γραμματειών από νέους ανθρώπους, επιστήμονες και επαγγελματίες, που έως σήμερα δεν είχαν ενασχόληση με την ΟΝΝΕΔ.

Ηλεκτρονική διαβούλευση και ψηφοφορίες
Η ΟΝΝΕΔ οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, όχι μόνον στο κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας αλλά κυρίως στην παραγωγή πολιτικού λόγου. Προτείνουμε την διενέργεια ηλεκτρονικής διαβούλευσης και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών τόσο για τα μέλη της ΟΝΝΕΔ όσο και για μη μέλη, προκειμένου να έρθουμε πραγματικά κοντά στην κοινωνία και να ακούσουμε την φωνή των νέων ανθρώπων.

Το όνομά σου *

Το email σου *

Προτιμήσεις

Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μου, αποθηκεύονται πληροφορίες (συνήθως cookies) προκειμένου εγώ και η ομάδα μου να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς αυτές τις ρυθμίσεις.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.