Παρέμβασή μου στη Διάσκεψη Προέδρων της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP)

Παρέμβασή μου στη Διάσκεψη Προέδρων της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP)

Παρέμβασή μου στη Διάσκεψη Προέδρων της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) 1010 1024 Κώστας Δέρβος

Ευχαριστώ αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητοί φίλοι,

Με την σειρά μου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα φλέγον ζήτημα που αφορά την χώρα μας: συγκεκριμένα, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με αφορμή τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για την προσχώρησή της στο ΝΑΤΟ.

Η Κυριακή 21η Ιανουαρίου δεν ήταν μια συνηθισμένη Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη.
Η Κυριακή 4 Φεβρουαρίου δεν ήταν μια συνηθισμένη Κυριακή για την Αθήνα επίσης.

Συνολικά, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, συγκεντρώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για να διαδηλώσουν ενωμένοι κάτω από το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Οι διαδηλώσεις δεν οργανώθηκαν από κάποιο πολιτικό κόμμα, ενώ η κυβέρνηση τις καταδίκασε και προσπάθησε να τις υποβαθμίσει. Ωστόσο, απετέλεσαν τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, ξεπερνώντας σε μαζικότητα ακόμη και εκείνες κατά των μέτρων λιτότητας.

Στους πιο παλιούς ανάμεσά σας, το ζήτημα είναι ήδη οικείο. Σίγουρα, θυμάστε όλες εκείνες τις φορές που η ΟΝΝΕΔ ύψωνε την φωνή της και δημιουργούσε ζήτημα στις συναντήσεις μας. Γνωρίζουμε μάλιστα ότι ίσως έχουμε φέρει και συνεχίζουμε να φέρνουμε σε δύσκολη θέση πολλούς από εσάς στις συναντήσεις μας. Είναι όμως, καθήκον μας να αγωνιζόμαστε. Μας το επιβάλλουν η ιστορία μας και η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Μας το επιβάλλουν όμως ακόμη, τα αναρίθμητα εκείνα πλήθη των απλών συμπολιτών μας, με τους οποίους συγκεντρωθήκαμε ένα απλό μεσημέρι Κυριακής και το μετατρέψαμε σε μια αξέχαστη ιστορική ημέρα.

Σας ευχαριστώ.

Το όνομά σου *

Το email σου *

Προτιμήσεις

Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μου, αποθηκεύονται πληροφορίες (συνήθως cookies) προκειμένου εγώ και η ομάδα μου να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς αυτές τις ρυθμίσεις.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.