Δήλωσή μου για το περιστατικό αντιγραφής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Δήλωσή μου για το περιστατικό αντιγραφής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Δήλωσή μου για το περιστατικό αντιγραφής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών 959 957 Κώστας Δέρβος

8 Σεπτεμβρίου 2017

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με την τιμωρία των φοιτητών για αντιγραφή, νιώθω την ανάγκη να επισημάνω τα ακόλουθα:

– Είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση, η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή “άφεσης αμαρτιών”, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας.

– Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως πολλοί θυμούνται την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όταν θέλουν να δώσουν δυσανάλογη έκταση σε μεμονωμένα περιστατικά. Όταν, όμως, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παλεύει μόνη της για ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια, κόντρα σε κοινούς εγκληματίες, ή για μια ελεύθερη και σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση, απέναντι σε αυτούς που τώρα μας κυβερνούν, όλοι αυτοί σιωπούν.

– Τους τελευταίους μήνες έχουμε συναντηθεί με πλήθος συμπολιτών μας από όλους σχεδόν τους κλάδους και από το σύνολο του φάσματος της κοινωνίας. Δίνουμε φωνή σε κάθε νέα και νέο που επί δεκαετίες δεν ακουγόταν από κανέναν, με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε την Ελλάδα του αύριο. Δεν θα χαρίσουμε την προσπάθεια αυτή ούτε σε όσους θέλουν να μείνουν πίσω στις λογικές του χθες, ούτε και σε εκείνους που ψάχνουν “δράκους” εκεί που δεν υπάρχουν.

Το όνομά σου *

Το email σου *

Προτιμήσεις

Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μου, αποθηκεύονται πληροφορίες (συνήθως cookies) προκειμένου εγώ και η ομάδα μου να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς αυτές τις ρυθμίσεις.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.