Δήλωσή μου αναφορικά με την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ

Δήλωσή μου αναφορικά με την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ

Δήλωσή μου αναφορικά με την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ 1024 683 Κώστας Δέρβος

«Έχοντας μεγαλώσει πολιτικά μέσα στα αμφιθέατρα, από το μακρινό 2001, όταν όντας πρωτοετής φοιτητής έγινα μέλος του πιο μεγάλου, του πιο ζωντανού και του πιο δυναμικού χώρου στο φοιτητικό κίνημα, οι δεσμοί μου με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι κάτι παραπάνω από πολιτικοί. Είναι ένα δέσιμο που μόνο όσοι το έχουν ζήσει μπορούν να το καταλάβουν. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η πρωτοπορία που χαρακτήριζε το φοιτητικό κίνημα αποτελεί παρελθόν, και στα Πανεπιστήμια είναι αναγκαία μια ριζική αλλαγή.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παλεύει μόνη της έναντι όλων, στο «γήπεδο» της ανομίας, κάτω από ανεξέλεγκτους όρους.

Νιώθω ικανοποίηση, δικαίωση και ελπίδα μετά τις σημερινές εξαγγελίες του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ, για την επόμενη μέρα του φοιτητικού κινήματος. Μια σαφώς διατυπωμένη πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ήδη από τον Οκτώβριο του 2011, για ένα νέο Εθνικό Συμβούλιο Φοιτητών/Σπουδαστών και φοιτητικούς συλλόγους πέρα και πάνω από κόμματα, γίνεται επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και ακούγεται από τα πλέον επίσημα χείλη της.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δε δημιουργήθηκε για να είναι εκλογική μηχανή, αλλά για να είναι ο φορέας έκφρασης των φιλελεύθερων ιδεών απέναντι σε όσους ήθελαν να μας εγκλωβίσουν στο παρελθόν. Έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στον πραγματικό μας ρόλο.

Πιστεύω ότι σήμερα σηματοδοτήθηκε μια νέα εποχή για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μια εποχή που οι «υπερήλικοι φοιτητοπατέρες» και οι ατέρμονες αφισοκολλήσεις θα περάσουν στο παρελθόν και στην θέση τους θα κυριαρχήσουν οι ιδέες και οι ουσιαστικές προτάσεις».

Το όνομά σου *

Το email σου *

Προτιμήσεις

Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μου, αποθηκεύονται πληροφορίες (συνήθως cookies) προκειμένου εγώ και η ομάδα μου να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Εδώ μπορείς να επεξεργαστείς αυτές τις ρυθμίσεις.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.