Δηλώσεις

Με τον φόβο της εκλογικής συντριβής αποκλείουν το δικαίωμα ψήφου στους συμπατριώτες μας

By 1 Μαρτίου 2019 No Comments

Ο Μάρτιος έχει τη δική του σημασία για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, αλλά και για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού γενικότερα. Και αυτό διότι η λήξη αυτού του μήνα συμπίπτει με τη λήξη της προθεσμίας όσων κατοικούν στο εξωτερικό να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές στον τόπο διαμονής τους.

Όχι, η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνώρισε επιτέλους την υποχρεωσή της να διευκολύνει τους συμπατριώτες μας να προσέλθουν στην κάλπη χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ένα μεγάλο και πολυδάπανο ταξίδι: Η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων στον τόπο της διαμονής τους αφορά μόνο τις Ευρωεκλογές, όπου σε κάθε χώρα – μέλος προβλέπονται κάλπες για τους πολίτες κάθε άλλης χώρας – μέλους.

Σε κάθε χώρα; Ίσως και όχι. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τυφλωμένος από τις ιδεοληψίες του και το φόβο της εκλογικής συντριβής, σχεδίασε, αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες χώρες – μέλη, μια ντροπιαστική μεθόδευση για να μη στηθούν κάλπες για 70.000 συμπατριώτες μας στη Μεγάλη Βρετανία με πρόσχημα το Brexit. Ο στόχος διπλός: Από τη μία να φανεί μειωμένη η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού και από την άλλη να αποφύγει ο κ. Τσίπρας το μαζικό «μαύρισμα» από αυτούς που εκείνος έδιωξε από την πατρίδα μας.

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα, ούτε αυτό το κόλπο έπιασε. Και τώρα είναι η δική μας ώρα: Είναι ώρα να ενημερώσουμε τους φίλους και τους συγγενείς μας για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν τις επόμενες τριάντα ημέρες, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Οι Ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψουν μόνιμα τα παιδιά σας, τα αδέρφια μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.